DA: For noget tid siden, da jeg læste "September-udgaven" af Vogue, bemærkede jeg, hvordan de efterhånden har sat et større fokus på bæredygtighed. Jeg tog mig selv i tænke, at det da også var på tide, og at det var ganske godt. Og det er det også, på tide - og det er da også ganske godt, at store internationale magasiner deltager i debatten.
Men det er i endnu større grad, den enkelte forbruger, der skal lære at tænke sig om. Problemet er jo bare, at vi hele tiden bliver fristet, af netop modeproducenter og modemagasiner... hvilket gør det næsten helt ironisk, at de i Vogue´s september-udgave, har promoverert "bæredygtigt"-tøj fra fx Stella McCartney´s nye tøjkollektion - i en billedeserie. 
Men når det så er sagt, er det vel i det mindste et skridt i den rigtige retning. Selv ved jeg udemærket godt, at jeg ikke er hellig. Jeg skal blive bedre til at nytænke, hvad jeg allerede har i min garderobe. - Det vil jeg.

Derudover kan man jo købe flere ting som allerede eksisterer. Fx. ved at tage i antikforetninger og genbrugsbutikker. Disse findes der så mange er, heriblandt ligger der en hele stribe på Ravnsborggade - som klart er en anbefalingsværdig gade ;)


ENG: Some time ago, when I read the "September issue" of Vogue, I noticed how Vogue have gradually got a greater focus on sustainability. I thought to myself that it was time and it was good. And so it is, time - and it is also quite good that large international magazines participate in the debate.
But more, it is the individual consumer who has to learn to think. The problem is that we are constantly tempted by fashion producers and fashion magazines ... which makes it almost ironic that, in vogue's September issue, they have promoted "sustainable" clothing from Stella McCartney's new clothing collection - in a photo serie.
But that being said, it is at least a step in the right direction. I know very well that I am not holy in this matter. I need to get better at rethinking what I already have in my wardrobe. - I want to.
In addition, you can buy several things that already exist. For example. by shopping in antique stores and thrift stores. There are so many.