Mange har fordomme, heriblandt jeg. Jeg forestillede mig krydstogter som store flydende by-ghettoer, hvor man kunne indfinde sig sammen med femtusinds andre rejselystne. Selvom, dette scenarie kan være en realitet, behøves det ikke at være det. For der findes, som ved alle andre hotel- og rejsevalgmuligheder, mange forskellige slags - som passer til hvert enkeltes behov og lyst. Og de behøver ikke at kunne logere optil femtusinds mennesker. Nej, de findes faktisk i alle størrelser. 
Personligt, trives jeg ikke i større menneskemængder. Det bliver for kaotisk og stressende. Færre mennesker, og fokus på oplevelser - dog, med mulighed for afslapning - er langt mere mig. Hvilket er en holdning, som jeg er langt fra den eneste til at have. 
Derfor kan man fx. tage på mindre krydstogtsskibe, som sejler langs floder, eller til øer, hvor større skibe ikke har adgang. Her føler man sig både mere alene, men også bedre serviceret, idet der er færre medpassagerer ombord. 
For noget tid siden befandt jeg mig netop på et af disse skibe, hvilket der kan læses om i mit indlæg lige HER