Jeg havde fornøjelsen af at være i Rom i dette årtis allersidste efterår. Det var en herlig oplevelse, ikke mindst fordi jeg gennem min gymnasietid har haft latin på A-niveau. I kan derfor nok forstå mig ret, når jeg siger at det var dejligt endelig at se alt det, som var blevet fortalt om i timerne. ;) 
... Men, jeg er ikke ekspert i Rom, og vil derfor heller ikke gøre mig videre klog på, hvad man skal og ikke skal se, hvis man en dag er så heldig at befinde sig i Rom....

Via dei Coronari, bag Piazza Navona

... Men, jeg vil dog komme med en gade-anbefaling. Specifikt en gade (blandt mange) fik min særlige opmærksomhed. Den var indbegrebet af den danske definition af værende hyggelig. Her kan man finde små lokale foretninger og spisesteder - med den gode kvalitet italienerne er så kendte for, både i køkkenet og i tøjforetningerne. 
Her fandt jeg i regnvejret, en bogstavligt talt blomsterskøn lille restaurant, hvor jeg nød en chokolade-kage til min kaffe. Blomster hang fra loftet og ned, og ved indgangen mødtes man af en smukt træ-udskåret bar. 
Udover at finde varmen og en dejlig kage, kunne man her også finde upåklagelig betjening - som emmede af glæde. Et sted jeg kunne gå fra med et smil om læben, og et løfte om (er jeg igen i Rom) at spise et aftensmåltid dér - på restaurant "Ritrovo del gusto".