Denne sommer deltog jeg i sommerskolen på Københavns mode- og designskole. Dels, for at afprøve om min barndomsdrøm, om en karriere i modebranchen, reelt var noget for mig, og dels af ren interesse for at lære nogle finesser indenfor syning. 

Hvad angår det første, må jeg indrømme at jeg ikke fik den store afklaring... der var både `pros nd cons´. Hvilket måske indikerer en hvis naivitet fra min side af - selvfølgelig kan man jo ikke blive afklaret på 3 uger. Men så alligevel, for mens jeg stod dér, med næsen begravet i tekstilerne, og øjnene rettet stift på mine sømme ved symaskinen, så begyndte jeg at længtes efter mine dejlige bøger derhjemme... og dét at skrive. Jeg fik lyst til at studere de emner, som jeg læste derhjemme, hvilket peget i retning af at skulle søge ind på enten Latin- eller Teologi-studierne til næste sommer - som jeg næsten ikke behøver at sige er nogle dybt akademiske felter. 
På den anden side, oplevede jeg samtidig en stor glæde ved at være så fordybet i et håndværk... broderi, syning, tegning og mønsterkonstruktion. Og jeg oplevede at tiden fløj afsted... men om det skal være en interesse på hobby- eller karriere-basis er jeg endnu ikke fuldt afklaret med. 

Hvad angår selve undervisningen, og syningen, så er selve miljøet på skolen meget lærerigt. Menneskerne søde, kreative og med de skøreste ideer til deres nederdele (som vi havde fået til at opgave at sy med henblik på emnet `the garden´). Underviserne ekstremt passioneret indenfor deres respektive felter og imødekommende for enhver idé, som man måtte komme med.  Alt sammen noget som peger henimod at være en fantastisk uddannelse, skole og undervisningsmiljø... Hvad det helt sikkert er, for de rette typer. Omvendt fandt jeg også, at min tålmodig blev sat på en stor prøve. Man skal nemlig ofte travle sine syninger op, også selvom det er en mikroskopisk fejl som man har begået... en fejl som man, ved syning på hobby-basis, helt sikkert havde trukket ved skuldrene over og sagt `put det ser ingen´. Men `det ser ingen´ gælder ikke i en couture-verden, hvor perfektion og finesser vægtes højt. 
Og det siger ikke så lidt, at der ved endevæggen hænger et citat, ja nærmest et mantra, af forfatteren Samuel Beckett: "Ever tried? Ever failed? Try again. Fail again. Fail better."

(Billede fra Københavns Mode- Og designskoles hjemmeside)