Min korte personlige vurdering af Tryllefløjten:

Tryllefløjten. Mozarts smukke melodier og Nattens dronnings ikoniske sang. Alt sammen smukt udført i Det kgl. Teaters nyeste opsætning af Tryllefløjten, som netop nu opføres i Operaen. Scenografien har dog også sporadiske glimt af genialitet, men man savner lidt noget andet end `blot´ en skærm. Selvom det grafiske arbejde er yderst fint udført, blev jeg bare aldrig rigtig overbevist om skærmens genialitet. - Og desværre indeholder scenografien ikke andet end denne skærm. Personligt mener jeg, at noget af det befriende dejlige ved at gå i teateret er det frirum, som man får fra skærme og andet elektronisk-støj. Jeg følte deraf at luften, og den magiske energi, blev taget en smule af ballonen ved at gøre operaen (og det at gå i teatret) til noget det helst ikke skal være - nemlig noget, som i alt for høj grad mindede om en biograf-oplevelse. 

For mig skal en opera ikke være en skærmoplevelse.